Σπίτια Με 3D εκτύπωση …και μέσα σε 24 ώρες!

3D

Έγινε κι αυτό! Το πρώτο σπίτι 32 τ. μ. έχει κατασκευαστεί, στο Όστιν του Τέξας. Η διαδικασία κράτησε 24 ώρες και η τιμή του ήταν 10.000 δολάρια.

Η εταιρεία Icon «χτίζοντας» σπίτια με έναν 3D εκτυπωτή, θέλησε να δώσει απάντηση στην αγορά όλο και ακριβότερων ακινήτων, αφού ειδικεύεται στη δημιουργία ακινήτων που κατασκευάζονται μέσα σε λίγες ώρες ή λίγες ημέρες και κοστίζουν πολύ λιγότερα από ένα συμβατικό σπίτι.

Σύμφωνα με το Business Insider, η Icon δεν είναι η πρώτη εταιρεία που έχει δημιουργήσει τεχνολογία για 3D εκτυπώσεις σπιτιών, είναι όμως η πρώτη που προσφέρει στον αγοραστή να διαλέξει ο ίδιος το αρχιτεκτονικό σχέδιο και να το προσαρμόσει στις ανάγκες του. Ενώ, μια ακόμα μεγάλη διαφορά είναι ότι ο εκτυπωτής αποστέλλεται στο σημείο που θα «χτιστεί» το σπίτι.

Συνήθως, με άλλα μηχανήματα, τέτοιου τύπου, ή ακόμα και με τα προκάτ σπίτια, το «ακίνητο» κατασκευάζεται αλλού και μετά αποστέλλεται για τοποθέτηση.

«Ανεβάζεις το σχέδιο που θέλεις στο σύστημα του εκτυπωτή και εκείνος το εκτυπώνει στο ακριβές σημείο που το θέλεις» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Λούμης, συνιδρυτής της εταιρείας.

Σύμφωνα με το site πωλήσεων ακινήτων Realtor, το μέσο κόστος για να χτίσεις ένα νέο σπίτι στις ΗΠΑ, είναι 289.415 δολάρια, όμως το σπίτι των 32 τ.μ. που έφτιαξε η Icon το 2018, στο Τέξας κόστισε 10.000 δολάρια για να το «εκτυπώσει», με συνολικό κόστος για τους ιδιοκτήτες στα 40.000 δολάρια, περιλαμβάνοντας και όλες τις υπόλοιπες εργασίες.

Εμείς στο Digramma, επιθυμούμε διακαώς να ακολουθούμε τις εξελίξεις στην εκτύπωση, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση …θα κάνουμε λίγο πίσω! Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι εντυπωσιακό το που μπορεί να φτάσει κάποια στιγμή η τεχνολογική εξέλιξη, με αφορμή κι αυτή την είδηση. Δηλώνουμε εντυπωσιασμένοι!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top